Ειδήσεις , Νεα απο το Δήμο Μονεμβασίας

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

Δημαρχιακη Επιτροπη 23 Οκτωβριου 2009

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


ΝΟΜΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ Μονεμβασία-15-10-2009.

ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ

----------- Αριθ. πρωτ. 6281

Ταχ. Δ/νση: 23070 Μον/σία

Πληροφορίες: Κ. Ρέγας

Τηλέφωνο: (2732) 0 61 986

T.K. : 23070 ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ



Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

---------------------------------

Για συνεδρίαση της Δημαρχιακής Επιτροπής

ΠΡΟΣ: 1. Σταύρος Χριστάκος Μέλος Δημαρχιακής Επιτροπής

2. Γεώργιος Παπαδάκης " " "

3. Νικόλαος Μακράκος " " "

4. Δημήτριος Δούβρης " " "



Σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση που θα γίνει στο δημοτικό κατάστημα την 19ην του μηνός Οκτωβρίου έτους 2009, ημέρα Δευτέρα και ώρα 19:30, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα κατωτέρω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

1) Έγκριση πρακτικών δημοπρασίας για την εκτέλεση του έργου με τίτλο «Δημοτική οδοποιία» προϋπολογισμού δαπάνης (285.250,00) €.

2) Έλεγχος επικαιροποιημένων δικαιολογητικών για την ανάθεση του έργου με τίτλο «Συντηρήσεις - επισκευές Δημοτικών Καταστημάτων Δήμου Μονεμβασίας» προϋπολογισμού δαπάνης (40.000,00) €».

3) Έλεγχος επικαιροποιημένων δικαιολογητικών για την ανάθεση του έργου με τίτλο «Αποκατάσταση Ζημιών και Καταστροφών που προκλήθηκαν από θεομηνίες» προϋπολογισμού δαπάνης (29.575,00) €.

4) Προμήθεια πρωτυπομένων λογαριασμών και φακέλων για την υπηρεσία ύδρευσης προϋπολογισμού δαπάνης μέχρι (5.000,00) €.

5) Εργασίες συντήρησης και επισκευής ηλεκτρονικών υπολογιστών- εκτυπωτών προϋπολογισμού δαπάνης μέχρι (5.000,00) €.

6) Χορήγηση άδειας λειτουργίας μουσικών οργάνων στο κατάστημα «ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ- ΨΗΤΟΠΩΛΕΙΟ- ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ» ιδιοκτησίας Ελένης Δερζιώτη στο Τ.Δ. Νομίων- Παράταση ωραρίου.

7) Χορήγηση άδειας λειτουργίας μουσικών οργάνων στο κατάστημα «ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ- ΨΗΤΟΠΩΛΕΙΟ» ιδιοκτησίας Χρυσούλας Πάτουχα στο Τ.Δ. Νομίων- Παράταση ωραρίου.

8) Προμήθεια καπακίων δεξαμενών για την υπηρεσία ύδρευσης προϋπολογισμού δαπάνης μέχρι (6.000,00) €.

9) Εργασίες συντήρησης και επισκευής στο μηχανάκι της υπηρεσίας ύδρευσης.

10) Έγκριση πρακτικών δημοπρασίας για την εκτέλεση του έργου με τίτλο «Προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού για την αρδευτική γεώτρηση Αγγελώνας» προϋπολογισμού δαπάνης (33.547,10) €.

11) Ψήφιση πίστωσης και καθορισμός όρων δημοπράτησης του έργου με τίτλο «Ανάπλαση πλατείας Ελκομένου» προϋπολογισμού δαπάνης (92.000,00) €.

12) Περί προέγκρισης ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος με τίτλο «ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΓΛΥΚΩΝ» στο Τ.Δ. Βελιών ιδιοκτησίας Χρυσάνθη Μανιατάκη.

13) Ψήφιση πιστώσεων επί του προϋπολογισμού του Δήμου οικον. έτους 2009.





Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ- ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Ε.







ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΜΑΣΤΟΡΟΠΟΥΛΟΣ

Μονεμβασία

Ανακοίνωση


Ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ μέσα από την εκπομπή του «I love gr» διενεργεί ψηφοφορία προβάλλοντας τουριστικές περιοχές της χώρας μας αναδεικνύοντας μέσα από μια σειρά ψηφοφοριών την δημοφιλέστερη όλων.

Την Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2009 – 9:30 το βράδυ στον διαγωνισμό μέρος λαμβάνει και η Μονεμβασία μαζί με άλλες εννέα πόλεις , διεκδικώντας μια θέση στους δημοφιλέστερους προορισμού της χώρας μας. Για να βοηθήσουμε στην προβολή της περιοχής μας και να την αναδείξουμε ως έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς της Ελλάδας καλούμε όλους να λάβουν μέρος στην ψηφοφορία.

Η διαδικασία της ψηφοφορίας γίνεται με τρεις τρόπους οι οποίοι είναι οι εξής:
1. Από σταθερό:
Καλέστε στο 90 11 900 801 και ακολουθείστε τις φωνητικές οδηγίες ψηφίζοντας 8.
Χρέωση ΝΡΗ S.A. από σταθερό 1,43€/λεπτό συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ.

2. Από κινητό:

– Στείλτε SMS στο 54660 γράφοντας:
Η (κενό) 8
Χρέωση NPH S.A. 0,30€/SMS, συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ.

3. Μέσω internet

Η διαδικασία της ψηφοφορίας ξεκινά από σήμερα και λήγει την Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2009 ένα τέταρτο πριν από το τέλος της live εκπομπής ( γύρω στις 11:30 το βράδυ).
Παρακαλούμε για την συμμετοχή σας.

Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2009

Δημοσίευση στην εφημερίδα Μονεμβάσια της Ενωσης Απανταχού Μονεμβασιτών

Ενημερωση από το Δημο Μονεμβασιας



Σταυρος Χριστακος – Αντιδημαρχος

( www.xristakos.blogspot.com)



                       Αγαπητοί φίλοι,



Διανύουμε την τελευταία περίοδο του τρίτου έτους της δημοτικής περιόδου 2007-2010 και τα αποτελέσματα του προγραμματισμού των έργων και των μελετών που σχεδιάστηκαν και ψηφίστηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο όλα αυτά τα χρονια βρίσκονται στο τελικό στάδιο της υλοποίησης .

Είναι αλήθεια ότι η σημερινή δημοτική αρχή ασχολήθηκε με πολλά σοβαρά και ουσιαστικά θέματα που αφορούν την ανάπτυξη του τόπου μας και η επίλυσή τους έχει απασχολήσει για πολλές δεκαετίες την περιοχή μας.

Σημείο αναφοράς και αποδέκτης όλων των ενεργειών μας είναι ο απλός πολίτης που αγωνίζεται καθημερινά για την επιβίωσή του την πρόοδο και την ανάπτυξη της περιοχής μας, η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων ( λειτουργία Βιολογικού καθαρισμού, εφαρμογή του προγράμματος ανακύκλωσης κλπ) αλλά και η ενίσχυση με κάθε τρόπο των εργαζομένων και των επαγγελματιών της περιοχής μας ( τουριστικές επιχειρήσεις, αγροτικός τομέας, κτηνοτρόφοι κλπ) με τη δημιουργία κατάλληλων υποδομών για την βελτίωση και ενίσχυση της παραγωγικότητας καθως και της παροχής υπηρεσιών.Αλλωστε όλα τα μέλη της δημοτικής αρχής δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στο δήμο μας οποτε ξέρουν από πρώτο χέρι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει καθημερινά ο κάθε εργαζόμενος στον επαγγελματικό του αγώνα.

Η απασχόληση των νέων ανθρώπων του δήμου μας που επιλέγουν να δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά στην περιοχή μας, μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους, στις σημερινες δύσκολες οικονομικά συνθήκες, αποτέλεσε βασική προτεραιότητα του δήμου μας. Μετα από μεγαλη προσπαθεια εγινε δυνατη η ενταξη του δημου μας σε προγράμματα κατάρτισης και απασχόλησης του ΟΑΕΔ έτσι ώστε να δωθεί η δυνατότητα απασχόλησης σε μεγάλο αριθμό νέων του Δήμου μας χωρίς καμία επιβάρυνση στα έσοδα του Δήμου, αφού τα προγράμματα είναι επιδοτούμενα στο σύνολο τους από τον ΟΑΕΔ.

Επειδή η περιοχή μας δεν αποτελεί εξαίρεση στην μεγάλη παραπληροφόρηση η οποία υφίσταται στα Δημοτικά και γενικότερα στα πολιτικά δρώμενα κάνουμε έκκληση σε όλους τους δημότες να επιδιώξουν με κάθε τρόπο την ενημέρωσή τους για κάθε δημοτικό θέμα που τους απασχολεί και στη συνέχεια να ασκήσουν την καλοδεχούμενη αυστηρή κριτική τους και όχι να γίνονται απλοί δέκτες σκόπιμων μηδενιστικών απόψεων και παραπληροφόρησης οι οποίες κυκλοφορούν κατά κόρον από ελάχιστα ευτυχώς κέντρα στο δήμο μας.

Για όσους χρησιμοποιούν το διαδίκτυο ( internet) μπορούν να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα του δήμου (www.monemvasia.gov.gr) και την προσωπική μου ιστοσελίδα (www.xristakos.blogspot.com) για οποιοδήποτε θέμα, επίσης μπορούν να ενημερώνονται προσωπικά από την δημοτική αρχή . Ο Δημαρχος Νεκταριος Μαστοροπουλος ( 6977996581 ) , γραφείο Δημάρχου 2732061777, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιάκωβος Γεωργουδής 6978449099, οι αντιδήμαρχοι Αναστάσιος Μάρκος (6974041105), τομέας καθαριότητας και περιβαλλοντος και Γιαννης Λεκάκης (6977805995 ) , τομέας ύδρευσης , αρδευσης είναι παντα στην διαθεση των δημοτων.

Με συντομία μέσα από τις στήλες της φιλόξενης εφημερίδας της ένωσης απανταχού Μονεμβασιτών που προσφέρει τα μέγιστα στην ενημέρωση των δημοτών και στα δημοτικά δρώμενα θα επιχειρήσουμε να δώσουμε μια μικρή εικόνα των δραστηριοτήτων του Δήμου.



Ολοκληρώθηκε η μελέτη για την ανάπλαση – πλακόστρωση πλατείας Ελκομένου συνολικής πίστωσης 92.000 ευρώ η οποία εγκρίθηκε από το Τοπικό Συμβούλιο Τρίπολη της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας εντάχθηκε οριστικά στο πρόγραμμα Θησέας και θα δημοπρατηθεί τον μήνα Νοέμβριο δίνοντας λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα και αίτημα όλων των Μονεμβασιτών.

Ολοκληρώθηκε επίσης η μελέτη για την πλακόστρωση των καλντεριμιών στο κάστρο από την πλατεία Ελκομένου μέχρι τη Χρυσαφίτισσα καθώς και στα καλντερίμια που οδηγούν στο πάνω κάστρο συνολικής πίστωσης 70.000 ευρώ με χρήματα από το πρόγραμμα ΕΤΕΡΠΣ του ΠΕΧΩΔΕ τα οποία έφτασαν στον δήμο μας με την βοήθεια του συμβούλου του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σγαρδέλη τον οποίο ευχαριστούμε ιδιαίτερα.

Ο δήμος σε συνεργασία με τον σύλλογο φίλων του κάστρου συμμετείχε στην δαπάνη αγοράς των υλικών ( 2,000 ευρω περιπου ) αλλά και στην υποστήριξη του θέματος της αρμόδιας υπηρεσίας των εργασιών για την ανάπλαση και εξωραϊσμό του χώρου του Πορτέλου.

Για το θέμα δημιουργίας της αποχέτευσης στο κάστρο μετά το θέμα που προέκυψε από την εφορία αρχαιοτήτων κατόπιν αιτήματος του Μονεμβασιώτικου ομίλου το οποίο αφορούσε την αλλαγή θέσης στον υποσταθμό της ΔΕΗ για την λειτουργία του αντλιοστασίου στη Χρυσαφίτισσα και μετά από συνεργασία του εκκλησιαστικού συμβουλίου και του δήμου Μονεμβασίας βρέθηκε η κατάλληλη θέση σε χώρο ανατολικά της εκκλησίας Παναγία η Χρυσαφίτισσα ο οποίος εγκρίθηκε από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο. Η ενημέρωση που είχαμε από τον διευθυντή και τα στελέχη της ΔΕΗ Σπάρτης ο υποσταθμός σε μορφή compact παρόμοιος με αυτόν που υπάρχει στην πύλη βρίσκεται δεσμευμένος στην ΔΕΗ Πάτρας και έχουν γίνει όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για την μεταφορά του και την τοποθέτησή του στο κάστρο στο άμεσο προσεχές διάστημα.

Παράλληλα τον μήνα Νοέμβριο σε συνεργασία του δήμου με τους ιδιότητες των ακινήτων στο κάστρο και του εργολάβου κ Άγγελου Γεωργακόπουλου ο οποίος κατασκεύασε το δίκτυο στο Κάστρο θα πραγματοποιηθούν οι συνδέσεις των ακινήτων με το αποχετευτικό δίκτυο.

Μετά το πρόβλημα που προέκυψε από τη διακοπή δρομολόγησης λεωφορείου της αναπτυξιακής επιχείρησης του δήμου το οποίο λειτούργησε με το ίδιο καθεστώς από το 1997 μέχρι σήμερα δίνοντας λύση σε ένα σοβαρό θέμα του κυκλοφοριακού του κάστρου και της εξυπηρέτησης των επισκεπτών με άμεσες ενέργειες της δημοτικής αρχής και με την έγκριση δημοτικού συμβουλίου το πρόβλημα της συγκοινωνίας του κάστρου λύθηκε με την δρομολόγηση λεωφορείου του ΚΤΕΛ δίνοντας ταυτόχρονα το μήνυμα ότι οι συντεταγμένοι φορείς του τόπου μας μπορούν να ξεπεράσουν κάθε εμπόδιο δίνοντας λύση στα ουσιαστικά προβλήματα των πολιτών.

Βέβαια σας ενημερώνουμε ότι η δρομολόγηση εκ νέου του λεωφορείου της ΑΔΕΜ αναμένεται στο προσεχές διάστημα αφού ολοκληρωθούν οι διαδικασίες σύστασης της κοινωφελούς δημοτικής επιχείρησης που έχουν δρομολογηθεί από το 2007 και ήδη έχει εκπονηθεί η σχετική οικονομοτεχνική μελέτη από τον κ. Δανόπουλο με χρήματα της αναπτυξιακής επιχείρησης 4.000 ευρώ και αφού έχει γίνει η σχετική συνεργασία με τις υπηρεσίες της Νομαρχιακής αυτοδιοίκησης ( τμήμα συγκοινωνιών) και της περιφέρειας Πελοποννήσου ώστε στο άμεσο προσεχές διάστημα να δημοσιευθεί στο ΦΕΚ και ξεκινήσει η λειτουργία της.

Ο δήμος προχώρησε στην κατασκευή του διαδραστικού DVD – INTERACTIVE σε 5.000 αντίτυπα το οποίο προβάλει τις επιχειρήσεις και τα αξιοθέατα του δήμου μας και το οποίο θα διανέμεται μέσω των επιχειρήσεων στους επισκέπτες της Μονεμβασίας ενώ παράλληλα θα μοιράζεται στις εκθέσεις τουρισμού που συμμετέχει ο δήμος μαζί με τους φορεί ( ένωση εμπόρων , αναπτυξιακούς συλλόγους κλπ) για την κατασκευή του DVD αξιοποιήθηκαν οι νέες τεχνολογίες δίνοντας αποτέλεσμα φιλικό στον χρήστη το οποίο παρέχει πλήρη ενημέρωση για την τουριστική προβολή του Δήμου μας δίνοντας λύση σε ένα χρόνιο αίτημα των επαγγελματιών.

Με ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εντυπωσιακές σε ποιότητα εκδηλώσεις με αφορμή τα εκατό χρόνια από τη γέννηση του Γιάννη Ρίτσου.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν τον Μάιο και ολοκληρώθηκαν στις 19 Σεπτεμβρίου με την εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Δόθηκε η δυνατότητα στους δημότες μας και στους πολυάριθμους επισκέπτες της Μονεμβασίας να απολαύσουν ποιοτικές εκδηλώσεις με καλλιτέχνες όπως ο Ηλίας Ανδριόπουλος, η Νένα Βενετσάνου , ο Μανώλης Μητσιας, η Λάμια Μπεντιουι , βραδιά Όπερας στο Κάστρο Μονεμβασιας , μουσικη βραδυα με τους Λακωνες μουσικους , το Σταματη Κοκκοτα κ.α. οι οποίες σε συνδυασμό με τη μαγευτική εικόνα της Μονεμβασιάς την θερινή περίοδο αποτέλεσαν ένα εντυπωσιακό πολιτιστικό αποτέλεσμα το οποιο προσέλκυσε πολύ μεγάλο αριθμό θεατών δινοντας μια τεραστια ωθηση στην οικονομικη ζωη της περιοχης μας . Να τονίσουμε ότι το κόστος των εκδηλώσεων καλύφθηκε εξ ολοκλήρου από επιχορηγήσεις υπουργείων, φορέων και ιδιωτών μετα από μεγαλη προσπαθεια του Δημαρχου Μονεμβασιας , χωρίς να προκύψει καμία οικονομική επιβάρυνση στο δήμο. Το σημειώνουμε ιδιαίτερα για να απαντήσουμε στους μονίμους διαφωνούντες οι οποίοι διαδίδουν δήθεν σπατάλη του δήμου σε πολιτιστικές εκδηλώσεις οι οποίες στερούν τους δημότες από άλλα έργα.

Την τρέχουσα περίοδο εκτελούνται από εργολαβία της ΔΕΗ το έργο της υπογειοποίησης του ηλεκτρικού δικτύου στη Μονεμβασία το οποίο σε αυτή τη φάση περιλαμβάνει την υπογειοποίηση της περιοχής Κάκαβου και του κέντρου της Μονεμβάσιας έως τη Μαρίνα το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τέλος του Νοεμβρίου. Σε δεύτερη φάση στο άμεσο προσεχές διάστημα θα ακολουθήσει κατάργηση του εναέριου δικτύου και κατασκευή υπόγειων παροχών στα ακίνητα.

Παράλληλα μετά από δημοπρασία επιλέχθηκε ανάδοχος του έργου αντικατάσταση αμίαντοσωλήνων στο δίκτυο ύδρευσης της Μονεμβασίας συνολικής πίστωσης 87.000 ευρώ το οποίο περιλαμβάνει την κατάργηση όλων των αμιαντοσωλήνων που βρίσκονται στη Μονεμβασία καθώς και την τοποθέτηση βανών για τον έλεγχο του δικτύου έτσι ώστε δοθεί επιτέλους λύση στο απαράδεκτο φαινόμενο να γίνεται διακοπή του νερού σε όλη τη Μονεμβάσια για κάθε βλάβη του δικτύου σε οποιοδήποτε σημείο.

Ολοκληρώθηκε η μελέτη και έγινε η οριστική ένταξη στο πρόγραμμα Θησέας η κατασκευή πέτρινου προστατευτικού μανδρότοιχου από τη θέση Λαζαρέτο μέχρι την Πύλη του Κάστρου το οποίο βέβαια θα κατασκευαστεί από τη μεριά της θάλασσας για την προστασία των πεζών και των διερχόμενων οχημάτων. Ο μαντρότοιχος θα έχει ύψος 70 περίπου εκ. και θα θεμελιωθεί στο πρανές του δρόμου. Η μελέτη έγινε από την ΤΥΔΚ Λακωνίας σε συνεργασία με την 5η Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων. Στο άμεσο προσεχές διάστημα θα γίνει η δημοπράτηση του έργου.

Ολοκληρώθηκε η μελέτη για την κατασκευή πεζοδρομίου από την Αγία Κυριακή μέχρι την Μονεμβασία με φωτιστικά σώματα συνολικού προϋπολογισμού 147.000 ευρώ. Θυμίζουμε ότι ο δήμος είχε αναθέσει τη μελέτη για την κατασκευή πεζοδρομίου με πίστωση 7.000 στον μελετητή Δημήτρη Κροκίδη την οποία θα εφαρμόσουμε στην εκτέλεση του παραπάνω έργου. Με την ολοκλήρωση του έργου αναμένεται να δοθεί λύση στο πρόβλημα της ασφάλειας των διερχομένων από την Αγία Κυριακή στη Μονεμβάσια και να βελτιώσει παράλληλα την εικόνα της πόλης της Μονεμβάσιας.

Ο δήμος προέβη σε αγορά μουσικών οργάνων αξίας 25.000 ευρώ για τη σύσταση της δημοτικής Φιλαρμονικής Μονεμβασίας ικανοποιώντας ένα χρόνιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας των πολιτιστικών συλλόγων και των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων και κυρίως των μικρών παιδιών. Δημιουργήθηκαν ήδη τα μουσικά τμήματα διδασκαλίας από τον αρχιμουσικό Γεώργιο Καλογεράκο ο οποίος έχει προσφέρει πάρα πολλά στην τοπική κοινωνία σε συνεργασία με τον πολιτιστικό σύλλογο «Ρίζες».

Στις 29 Σεπτεμβρίου έγινε ο διαγωνισμός για την προμήθεια φωτιστικών σωμάτων αξίας 45.000 με τα οποία θα γίνει φωτισμός της γέφυρας και του δρόμου μέχρι την πύλη του Κάστρου δίνοντας λύση σε ένα στόχο της τοπικής κοινωνίας εδώ και πολλά χρόνια, τα χρήματα προέρχονται από το πρόγραμμα Θησέας και οι αδειοδοτήσεις ολοκληρώθηκαν σε χρόνο ρεκόρ.

Ο δήμος προχώρησε στη σύναψη δανείου ύψους 1.000.000 ευρώ από το ταμείο παρακαταθηκών και δανείων διάρκειας 10 χρόνων με ετήσια τοκοχρεολητική δόση 135.000 το οποίο θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για την ανακαίνιση και την κατασκευή επέκτασης στο κτίριο του τουριστικού περιπτέρου το οποίο θα μετατραπεί σε δημαρχείο. Για την εκτέλεση του έργου αυτού έχει συνταχθεί μελέτη από την προηγούμενη δημοτική αρχή η οποία υπέστη τροποποιήσεις και βελτιώσεις το τελευταίο χρονικό διάστημα. Να ξεκαθαρίσουμε για μια φορά ακόμα ότι δεν ήταν δυνατόν να γίνει το έργο τα προηγούμενα χρόνια γιατί απαραίτητα θα έπρεπέ να υπάρχει οριοθέτηση αιγιαλού και παραλίας στον κάκαβο.Οι διαδικασιες για την οριοθετηση ενεργοποιηθηκαν το έτος 2007 και ολοκληρώθηκε με μεγάλη ταχύτητα την τελευταία χρονική περίοδο. Χωρίς την ύπαρξη της μελέτης οριοθέτησης αιγιαλού και παραλίας δεν μπορούσε να γίνει καμία ενέργεια ανακατασκευης του κτιρίου και άρα είναι εντελώς ανυπόστατα όσα έχουν γραφεί ότι δήθεν η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε αφήσει 500.000 ευρώ για την ανακαίνιση του κτιρίου το οποίο δεν αξιοποιήθηκε.

Ο δήμος μας χρηματοδοτήθηκε με 70.000 € με την βοήθεια του βουλευτή Λακωνίας Γρηγόρη Αποστολάκου σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Μονεμβασίας για την ολοκλήρωση του γηπέδου Μονεμβασίας που βρίσκεται στην Αγία Παρασκευή, με τα χρήματα αυτά μπορεί να κατασκευαστεί το στηθαίο αντιστήριξης στην ανατολική πλευρά του γηπέδου καθώς και κερκίδες στο κέντρο του γηπέδου. Το πρόβλημα της κατασκευής φυσικού χλοοτάπητα θα αντιμετωπιστεί με πιστώσεις του Δήμου οι οποίες θα περιλαμβάνουν την προμήθεια καταλλήλου χώματος και την σπορά του με την επιμέλεια του γνωστού γεωπόνου Δαριβάκη Χάρη καθώς και την υδραυλική εγκατάσταση σε άμεσο χρονικό διάστημα αναμένεται να ξεκινήσουν εργασίες.

Συντάχθηκε η μελέτη για την επίστρωση της παραλίας του κάκαβου με κατάλληλο υλικό λατομείου συνολικής πίστωσης 30.000 ευρώ με τα οποία χρηματοδοτήθηκε ο δήμος μας από το υπουργείο εσωτερικών με την βοήθεια του Βουλευτή Λακωνίας Παναγιώτη Σκανδαλάκη, δίνοντας τη δυνατότητα συνέχισης της επίστρωσης που έγινε το περασμένο χειμώνα και η οποία βελτίωσε σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα της παραλίας μας με προφανή οφέλη στην εξυπηρέτηση των επισκεπτών της θερινής περιόδου. Επίσης θα γίνει επίστρωση της παραλίας στο χώρο Λαζαρέτο και στο χώρο της Μαρίνας για δοθεί λύση στο γνωστό πρόβλημα της Μονεμβασιάς τις μέρες που έχει βόρειους ανέμους και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί η παραλία του Κάκαβου.

Η διαδικασία για την ολοκλήρωση της μελέτης ΣΧΟΑΑΠ η οποία θα καθορίσει χρήσεις γης σε όλο το χώρο του δήμου μας αλλά και τις τυχόν μελλοντικές επεκτάσεις των οικισμών , βρίσκεται στο τελικό στάδιο υλοποίησης της αφού μετά την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για την διατύπωση των απόψεων της δημοτικής αρχής ( η οποία εξέφρασε σχεδόν στο σύνολο τις απαιτήσεις της τοπικής κοινωνίας , φορέων , συλλόγων, ιδιωτών ) για τα παραπάνω θέματα , η μελέτη έχει σταλεί σύμφωνα με την διαδικασία που ορίζει ο νόμος στις αρμόδιες υπηρεσίες για γνωμοδότηση και στην συνέχεια θα αποσταλεί στο Γενικό Γραμματέα της περιφέρειας Πελοποννήσου για το τελικό στάδιο της διαβούλευσης . Η όλη διαδικασία παρακολουθείται από τους μελετητές του έργου και το Δήμο και αναμένεται θα ολοκληρωθεί σε κάθε περίπτωση στο άμεσο επόμενο χρονικό διάστημα .

Δεν ολοκληρώθηκε η διαδικασία για την προμήθεια λεωφορείου 30 θέσεων για την οποία ο δήμος έχει διαθέσει πίστωση 70.000 ευρώ λόγω της ακύρωσης στη προσφορά της μειοδότριας εταιρείας της Αττικής Βιομηχανίας οχημάτων το λεωφορείο της οποίας δεν ικανοποίησε το δημοτικό συμβούλιο και έτσι ώστε να κηρυχθεί άγονη η δημοπρασία η οποία θα επαναληφθεί. Σημειώνουμε ότι οι διαδικασίες για τις προμήθειες στο δημόσιο τομέα είναι εξαιρετικά αργές και χρονοβόρες γιατί στο όνομα της διαφάνειας και της αντικειμενικής αξιολόγησης δίνεται η δυνατότητα σε κάθε προμηθευτή που συμμετέχει στου διαγωνισμούς να προβαίνει σε πλήθος ενστάσεων σε κάθε βήμα της διαδικασίας με αποτέλεσμα την καθυστέρηση των προμηθειών. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι η διάθεση από τον δήμο μας 36.000 για την προμήθεια του συστήματος απομαγγανίωσης και 90.000 για λεωφορείο από το έτος 2007 τα οποία δεν έχουν ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα.

Ολοκληρώθηκε η εκτέλεση της προμήθειας μηχανοκίνητου οχήματος με σκούπα με πίστωση 45.000 ευρώ και η προμήθεια του τζιπ για τις ανάγκες της δημοτικής αστυνομίας 35.000 με τις πιστώσεις του προγράμματος Θησέας.

Σχετικά με θέσεις απασχόλησης εγκρίθηκαν δέκα θέσεις μερικής απασχόλησης ( 5 εργάτες , 2 οδηγοί, 1 χειριστής σκαπτικού μηχανήματος και 2 διοικητικοί υπάλληλοι) η διαδικασία για την επιλογή του θα γίνεις το άμεσο προσεχές διάστημα. Επίσης ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για την ορκωμοσία και τοποθέτηση στην δημοτική αστυνομία του δήμου του Απόστολου Καπελέρη και ταυτόχρονα βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες για την πρόσληψη 2 ακόμα δημοτικών αστυνομικών οι οποίοι θα δώσουν λύσεις σε πολλά προβλήματα που απασχολούν πολλά χρόνια τον δήμο μας όπως η αστυνόμευση του κάστρου, το κυκλοφοριακό πρόβλημα, αποψιλώσεις οικοπέδων και προληπτικά μέτρα για την αποφυγή πυρκαγιών.

Με πολύ γρήγορο ρυθμό ολοκληρώνεται το έργο της κατασκευής συνδέσεων αποχέτευσης συνολικής πίστωσης 87.000 ευρώ το οποίο περιλαμβάνει την κατασκευή 400 συνδέσεων. Έχουν ήδη ολοκληρωθεί 280 περίπου συνδέσεις και αναμένεται πολύ σύντομα η ολοκλήρωση του έργου. Σημαντικό ρόλο διαδραμάτισε η διάθεση του αναδόχου και το πολύ καλό συνεργείο κατασκευής το οποίο ολοκλήρωσε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα την κατασκευή των συνδέσεων παρα την δυσκολία του έργου ( δεν υπάρχουν σχέδια των αγωγών από εργολαβίες του 1988-1993) και παρά τις προβλέψεις διαφόρων κύκλων για την μη ολοκλήρωση του έργου. Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τον συμπολίτη μας Κυριάκο Μιχελάκο που είχε εκτελέσει τις τότε εργολαβίες ( περίοδος 1990) στην βοήθειά του για τον εντοπισμό των αναμονών.

Ολοκληρώνεται η εκτέλεση της εργολαβίας 147.000 € η οποία περιλαμβάνει μόνωση της οροφής του Γυμνασίου Μονεμβασίας καθώς και αλλαγή δαπέδου στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου και παράλληλα και άλλες εργασίες για την βελτίωση των κτιρίων στα σχολεία της Μονεμβασιάς . Παράλληλα ο Δήμος χρηματοδότησε το δημοτικό σχολείο με επιπλέον 3.500 € ώστε σε συνεργασία με το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου να γίνει αλλαγή στα δάπεδα του κτιρίου .



Για το πολυσυζητημένο θέμα της λειτουργίας του Βιολογικού καθαρισμού για το οποίο ο δήμος έχει γίνει αποδέκτης πικρόχολων και ειρωνικών σχολίων σχετικά με την τήρηση του χρονοδιαγράμματος λειτουργίας του έργου, οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι την διαδικασία επίβλεψης του έργου και της ολοκλήρωσης των εργασιών την έχει η 3η ΔΕΚΕ της Περιφέρειας Πελοποννήσου η οποία έχει αναλάβει το management του έργου. Ο δήμος συμμετέχει σε όλες τις συσκέψεις , πιέζει με κάθε τρόπο και στην επίβλεψη των εργασιών σαν παρατηρητής και απλά μεταφέρει στους δημότες την πληροφόρηση που έχει, κανένα χρονοδιάγραμμα δεν σχεδιάστηκε από τον Δήμο.

Σε ότι αφορά την πρόοδο του έργου ξεκαθαρίζουμε ότι τελείωσε και παραδόθηκε το εργοστάσιο του Βιολογικού καθαρισμού και απομένει η κατασκευή ενός μικρού φρεατίου που οδηγεί τα λύματα στον υποθαλάσσιο αγωγό, για την κατασκευή του οποίου ο δήμος θα συμμετέχει με 12.000 ευρώ αναλαμβάνοντας κάποιες εργασίες που δεν είχαν προβλεφθεί στη μελέτη. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε από τον επιβλέποντα και τον εργολάβο του έργου αναμένεται να ολοκληρωθεί σε διάστημα 20 ημερών οπότε θα ξεκινήσει και η λειτουργία του έργου. Για μια ακόμα φορά σημειώνουμε ότι οι δημότες μας θα πρέπει να είναι βέβαιοι για την λειτουργία του έργου σε πολύ συντομο χρονικο διαστημα και να μην δίνουν καμία σημασία στις ανεύθυνες φήμες που ευδοκιμούν στην περιοχή μας .

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

Παραίτηση των διορισμένων μελών από το Δ.Σ του Νοσοκομείου Μολάων σύμφωνα με το έγγραφο της Υπουργού Υγείας

Προς Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Μολάων




1. Γραφείο Διοικητή

2. Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου

3. Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας

4. Διευθυντή Διοικητικής Υπηρεσίας

5. Σύλλογο Εργαζομένων



Εκτιμώντας, ότι, ένας κύκλος προσφοράς ως διορισμένων μελών του Δ.Σ. του Νοσοκομείου- Κ.Υ. Μολάων,έκλεισε, υποβάλλουμε την παραίτηση μας.

Από τον Ιούνιο του 2005, πιστεύουμε, ότι, εργαστήκαμε, ώστε το Νοσοκομείο μας να κάνει άλματα, προκειμένου να παράσχει όσο το δυνατόν καλύτερες υπηρεσίες υγείας το Λάκωνα πολίτη.

Έγιναν, σημαντικά βήματα, γιατί εκτός από την δική μας προσπάθεια, υπήρξε και η εκπεφρασμένη πολιτική βούληση της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης καθώς και η ομόθυμη συμπαράσταση των θεσμικών φορέων του τόπου μας.

Δημιουργήθηκαν, στελεχώθηκαν και αναπτύχθηκαν τμήματα που κατατάσσουν το Νοσοκομείο Μολάων, ως μία από τις καλύτερες μονάδες παροχής υπηρεσιών υγείας, ισχυροποιώντας το παράλληλα στον υγειονομικό χάρτη της Λακωνίας αλλά και της χώρας.

Ενδεικτικά θα πρέπει να αναφερθεί η κατασκευή μονάδας τεχνητού νεφρού. Επιπλέον αντιμετωπίστηκαν χρόνια προβλήματα όπως το θέμα του οξυγόνου στα δωμάτια των κλινικών, ενώ τα στατιστικά στοιχεία αποδεικνύουν τη δυναμική του χειρουργικού τομέα.

Οι κάτοικοι του Νομού μας και ιδιαίτερα της Νότιας Λακωνίας, εμπιστεύθηκαν το Νοσοκομείο μας με αποτέλεσμα π.χ. να μειωθεί το ποσοστό διακομιδής των ασθενών σε άλλα νοσοκομεία ( Σπάρτης, Τρίπολης, Αθήνας).

Η καθημερινότητα του Νοσοκομείου και τα προβλήματα που προέκυπταν καθώς επίσης και τα θέματα που αφορούσαν τους εργαζόμενους αντιμετωπίζονταν πάντοτε, από την πλευρά μας, με αντικειμενικότητα, χωρίς να λαμβάνουμε υπόψιν μας κομματικές τοποθετήσεις.

Γνωρίζουμε, βεβαίως, ότι, υπάρχουν προβλήματα, όσον αφορά κυρίως τη στελέχωση με νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό.

Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε και να συγχαρούμε από καρδιάς το ιατρικό προσωπικό και τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου σε όλους τους τομείς για την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουν σε δύσκολες εργασιακά συνθήκες που οφείλονται ακριβώς σε αυτές τις ελλείψεις.

Αποχωρούμε, πιστεύοντας, ότι, σταθήκαμε άξιοι της επιλογής και της εμπιστοσύνης των ηγεσιών του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Η αποχώρησή μας, όμως δεν σημαίνει αποστασιοποίηση από τα δρώμενα του Νοσοκομείου μας.

Ευχαριστούμε όλους τους Διοικητές με τους οποίους συνεργαστήκαμε ομολογουμένως άψογα.

Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στα νέα πρόσωπα που θα αναλάβουν τη Διοίκηση.



 

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

εισηγησεις για Δημοτικο Συμβουλιο

Εισηγήσεις για :

·         ΨΗΦΙΣΗ ΠΙΣΤΩΣΗΣ ΓΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΙΓΚΛΙΔΩΜΑΤΩΝ ΣΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΝΟΜΙΩΝ
Όπως γνωρίζετε στο κέντρο του οικισμού Νομίων του ομώνυμου Τ.Δ. διέρχεται ο χείμαρρος ο οποίος τέμνει εγκάρσια τον οικισμό.  
Στο ύψος της κοίτης του χειμάρρου που βρίσκεται στην πλατεία των Νομίων έχει κατασκευαστεί από το έτος 1980 από την τότε κοινότητα Νομίων γέφυρα ύψους 5 μέτρων η οποία ενώνει την πλατεία Νομίων με το απέναντι τμήμα του οικισμού. Για την προστασία των διερχομένων πεζών από την γέφυρα έχουν τοποθετηθεί σιδερένια κιγκλιδώματα κατά μήκος της γέφυρας τα οποία την τελευταία περίοδο παρουσίασαν σοβαρή φθορά η οποία δεν επιδέχεται επισκευή με αποτέλεσμα να προκαλείται σοβαρός κίνδυνος για τους πεζούς που διασχίζουν την γέφυρα σε ύψος 4000 μέτρων. Θα προτείνουμε την ψήφιση πίστωσης 4.500 ευρώ για την προμήθεια και τοποθέτηση κατάλληλων κιγκλιδωμάτων τα οποία θα αντικαταστήσουν τα υπάρχοντα.
·         ΣΥΣΤΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ
Όπως έχει αναφερθεί πολλές φορές στα δημοτικά συμβούλια στα προηγούμενα αλλά και σε μας υπάρχει διαπιστωμένη ανάγκη για την ίδρυση φιλαρμονικής στο Δήμο μας. Το θέμα είχε απασχολήσει παλαιότερα το Δ.Σ. και με βάση την υπ’ αριθμ. 104/1999 απόφαση Δ.Σ. είχε συσταθεί η δημοτική φιλαρμονική του Δήμου η οποία δημοσιεύθηκε στο υπ’ αριθμ. 9121+7272/99 ΦΕΚ και η οποία δυστυχώς ουδέποτε λειτούργησε λόγω μη ύπαρξης κατάλληλων συνθηκών την τότε χρονική περίοδο και με βάση τις διατάξεις του άρθρου 241 καταργήθηκε αυτοδίκαια με το υπ’ αριθμ. 5514/28-05-2008 έγγραφο της περιφέρειας Πελοποννήσου.
Το τελευταίο χρονικό διάστημα διαπιστώθηκε μεγάλο ενδιαφέρον από τους πολιτιστικούς συλλόγους Μονεμβασίας και τους συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων καθώς επίσης και μεγάλος αριθμός αιτήσεων από ενδιαφερόμενους μαθητές για να παρακολουθήσουν μαθήματα και να γίνουν μέλη της φιλαρμονικής και με βάση τα αποτελέσματα συσκέψεων που έγιναν στο δημαρχείο με την συμμετοχή εκπροσώπων των παραπάνω φορέων διαπιστώσαμε την ουσιαστική βιωσιμότητα του εγχειρήματος της δημιουργίας νομικού προσώπου δημοτικής φιλαρμονικής.
Λόγω του ιδιαίτερου ιστορικού και πολιτιστικού χαρακτήρα του δήμου μας ο οποίος οφείλεται στην ύπαρξη του ιστορικά μοναδικού Κάστρου της Μονεμβασιάς το οποίο διατηρεί αναλλοίωτη την Μεσαιωνική φυσιογνωμία του στο πέρασμα των αιώνων και μέσα σε αυτό διοργανώνονται μεγάλος αριθμός πολιτιστικών εκδηλώσεων και δρώμενων κάθε χρόνο αντιλαμβάνεστε ότι υπάρχει βασική και αδιαμφισβήτητη ανάγκη λειτουργία της φιλαρμονικής.
·        ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΣ «ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΤΩ ΧΩΡΙΟΥ ΣΤΑ ΚΟΥΛΕΝΤΙΑ»
Όπως γνωρίζετε στο 35% του προγράμματος ΘΗΣΕΑΣ έχει εγγραφεί πίστωση 4.000 ευρώ με τίτλο «Μελέτη Κάτω χωριού στα Κουλέντια». Η προένταξη της μελέτης έγινε με το υπ’ αριθμ. 601.6/13-09-2007 έγγραφο της περιφέρειας Πελοποννήσου και με την υπ’ αριθμ. 16/2008 απόφαση Δ.Σ. ζητήθηκε από την Τ.Υ.Δ.Κ. η σύνταξη τευχών ανάθεσης μελέτης η οποία εγκρίθηκε με την υπ’ αριθμ. 175/2008 απόφαση Δ.Σ. Στη συνέχεια η Δ.Ε. με την υπ’ αριθμ. 153/2008 απόφασή της προχώρησε στην ανάθεση της μελέτης στην αρχιτέκτονα μηχανικό Φωτεινή Στρατάκου η οποία έχει εκπονήσει το πρώτο στάδιο της μελέτης το οποίο κατατέθηκε στην Τ.Υ.Δ.Κ. και μας διαβιβάστηκε με το υπ’αριθμ. 6873/02-07-2009 έγγραφο.
Στη συνέχεια μετά την σημερινή μας απόφαση θα ακολουθήσει το Β’ στάδιο το οποίο περιλαμβάνει την κατάθεση της μελέτης στην Τ.Υ.Δ.Κ. Λακωνίας και την έγκριση της από το Δ.Σ. Παράλληλα σας ενημερώνουμε ότι έχουν γίνει επανειλημμένες συναντήσεις στον χώρο που θα γίνει η χάραξη του νέου δρόμου με την συμμετοχή των μελών του τοπικού συμβουλίου και την συμμετοχή και των ιδιοκτητών των παρακείμενων κτημάτων οι οποίοι αφού ενημερώθηκαν συμφώνησαν με όλη την προτεινόμενη χάραξη.
·         ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΣ «ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ»
Όπως γνωρίζετε στο 35% του προγράμματος ΘΗΣΕΑΣ έχει εγγραφεί πίστωση 12.000 ευρώ με τίτλο «Μελέτη Περιφερειακού δρόμου Αγίου Ιωάννη». Η προένταξη της μελέτης έγινε με το υπ’ αριθμ. 601.6/13-09-2007 έγγραφο της περιφέρειας Πελοποννήσου και με την υπ’ αριθμ. 17/2008 απόφαση Δ.Σ. ζητήθηκε από την Τ.Υ.Δ.Κ. η σύνταξη τευχών ανάθεσης μελέτης η οποία εγκρίθηκε με την υπ’ αριθμ. 174/2008 απόφαση Δ.Σ. Στη συνέχεια η Δ.Ε. με την υπ’ αριθμ. 154/2008 απόφασή της προχώρησε στην ανάθεση της μελέτης στην αρχιτέκτονα μηχανικό Φωτεινή Στρατάκου η οποία έχει εκπονήσει το πρώτο στάδιο της μελέτης το οποίο κατατέθηκε στην Τ.Υ.Δ.Κ. και μας διαβιβάστηκε με το υπ’ αριθμ. 7579/16-09-2009 έγγραφο.
Στη συνέχεια μετά την σημερινή μας απόφαση θα ακολουθήσει το Β’ στάδιο το οποίο περιλαμβάνει την κατάθεση της μελέτης στην Τ.Υ.Δ.Κ. Λακωνίας και την έγκριση της από το Δ.Σ.. Παράλληλα σας ενημερώνουμε ότι έχουν γίνει επανειλημμένες συναντήσεις στον χώρο που θα γίνει η χάραξη του νέου δρόμου με την συμμετοχή των μελών του τοπικού συμβουλίου και την συμμετοχή και των ιδιοκτητών των παρακείμενων κτημάτων οι οποίοι αφού ενημερώθηκαν συμφώνησαν με όλη την προτεινόμενη χάραξη.
·         ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΧΩΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΩΣΗ ΓΗΠΕΔΟΥ, ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ «15.000€ »
Όπως γνωρίζετε στον οικισμό Αγία Παρασκευή πλησίον της Μονεμβασίας βρίσκεται το μοναδικό ποδοσφαιρικό γήπεδο του Δήμου μας το οποίο πληρεί τις προϋποθέσεις για να χρησιμοποιείται από τα ποδοσφαιρικά σωματεία του Δήμου μας δηλαδή την Αθλητική Ένωση του Δήμου Μονεμβασίας, τον Ποδοσφαιρικό Σύλλογο Βελλιών και την Αθλητική Ένωση Αγγελώνας. Το γήπεδο κατασκευάστηκε με δαπάνη του Δήμου και ολοκληρώθηκε το έτος 2000 με την κατασκευή των αποδητηρίων, την ηλεκτροδότησή τους και παραδόθηκε προς χρήση.
Επίσης, όπως γνωρίζετε και έχουμε αναφέρει σε προηγούμενα δημοτικά συμβούλια στην έδρα του Δήμου λειτουργούν το Δημοτικό σχολείο, το Γυμνάσιο και το Λύκειο Μονεμβασίας με συνολικό αριθμό μαθητών 350 άτομα και παράλληλα υπάρχει μεγάλος αριθμός ατόμων σε μετασχολική ηλικία που ασχολείται με τον αθλητισμό.
Πολλές φορές έχουμε γίνει αποδέκτες των εύλογων αιτημάτων των παιδιών για την άσχημη εικόνα που παρουσιάζει το γήπεδο το οποίο είναι το μοναδικό ίσως γήπεδο στην Λακωνία το οποίο δεν έχει χλοοτάπητα με τους κινδύνους που προκαλούνται από την έλλειψη του για τους αθλητές.
Μέσα στις αρμοδιότητες του Δήμου ανήκουν και η κατασκευή και συντήρηση των αθλητικών υποδομών και βέβαια να αναπτύσσονται δραστηριότητες οι οποίες δίνουν διέξοδο στους νέους στον αθλητισμό ιδιαίτερα στις σημερινές δύσκολες συνθήκες.
Μετά από επανειλημμένες αυτοψίες με την τεχνική υπηρεσία και σύμφωνα με τις οδηγίες της τεχνικής υπηρεσίας Δήμων και Κοινοτήτων Λακωνίας το πρόβλημα του χλοοτάπητα θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί με την αυτεπιστασία του Δήμου ως εξής:
Να εγγραφεί πίστωση 15.000 ευρώ με την οποία θα προβούμε στην προμήθεια κατάλληλου χώματος το οποίο θα επιστρωθεί στο χώρο του γηπέδου από τα μηχανήματα και τους εργάτες του Δήμου και θα διαμορφωθεί κατάλληλα η επιφάνεια του ώστε να γίνει η σπορά του χόρτου του οποίου η φροντίδα θα γίνεται από υπαλλήλους του Δήμου.
Θα προτείνω λοιπόν την αναμόρφωση του προϋπολογισμού και την εγγραφή πίστωσης 15.000 ευρώ με τον τίτλο «Προμήθεια χώματος για την επίστρωση γηπέδου» και θα ζητήσουμε από την Τ.Υ.Δ.Κ. Λακωνίας την σύνταξη τεχνικών προδιαγραφών.
Την πίστωση δεν ήταν δυνατόν να προβλέψουμε κατά την αρχική σύνταξη του προϋπολογισμού γιατί δεν είχε ξεκαθαριστεί από τις τεχνικές υπηρεσίες και δεν υπήρχε η πληροφόρηση για την κατασκευή γηπέδου με την μέθοδο αυτεπιστασίας που περιγράψαμε παραπάνω. Επίσης, σύμφωνα με τις οδηγίες των γεωπόνων η προμήθεια χώματος, η επίστρωσή του και η σπορά θα πρέπει να γίνει την τρέχουσα χρονική περίοδο δηλαδή του μήνες από Νοέμβριο μέχρι Ιανουάριο που επικρατούν οι κατάλληλες κλιματολογικές συνθήκες οι οποίες ευνοούν την ανάπτυξη του χλοοτάπητα.
Η πίστωση θα προέλθει από το αποθεματικό κεφάλαιο του προϋπολογισμού.
·         ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΡΟΜΟΥ ΠΡΟΣ ΛΑΧΑΝΙΑ, 6.900€
Όπως γνωρίζετε η περιοχή του ορεινού όγκου Λαχανιά βρίσκεται στο Τοπικό Διαμέρισμα Μονεμβασίας πάνω από τον οικισμό Αγία Κυριακή και συνδέεται με αυτόν με οδικό δίκτυο περίπου 5 χιλιομέτρων κατασκευασμένο κατά μήκος του ομώνυμου βουνού Λαχανιάς και εξυπηρετεί τις ανάγκες των διερχομένων κατοίκων προς τα αγροτεμάχιά τους και τα καλλιεργήσιμα κτήματα καθώς επίσης και των κτηνοτρόφων αφού η περιοχή έχει πολλές κτηνοτροφικές μονάδες.
Με τις τελευταίες καταιγίδες που συνέβησαν το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου στο Δήμο μας ο δρόμος παρουσίασε ολική σχεδόν καταστροφή αφού με την ένταση και την ποσότητα του νερού παρασύρθηκαν τα φερτά υλικά που είχαν χρησιμοποιηθεί για την επίστρωση για την δημιουργία βατότητας του οδοστρώματος αφού η περιοχή είναι βραχώδης με συνέπεια σχεδόν σε ολόκληρη την επιφάνεια να αποκαλυφθούν οι βράχοι στο οδόστρωμα και να δημιουργηθούν μεγάλοι χάνδακες που εμποδίζουν την διέλευση κάθε είδους τροχοφόρου δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στην διέλευση πεζών και τροχοφόρων τα οποία δημιούργησαν μεγάλο πλήθος εύλογων παραπόνων από τους ιδιοκτήτες αγροκτημάτων της περιοχής και τους κτηνοτρόφους σε μία περίοδο που οι αγροτικές ασχολίες είναι έντονες αφού βρισκόμαστε στην έναρξη περιόδου συγκομιδής της ελιάς.
Η πίστωση θα προέλθει από το αποθεματικό κεφάλαιο του προϋπολογισμού.
·         ΕΠΕΚΤΑΣΗ - ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΤΗΝ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ, ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ
Όπως έχουμε αναφέρει σε προηγούμενα συμβούλια βρισκόμαστε στο τελευταίο στάδιο πριν από την λειτουργία του εργοστασίου του βιολογικού καθαρισμού. Στον οικισμό Κάστρο Μονεμβασίας έχει περάσει αποχετευτικό δίκτυο και έχει καλυφθεί το σύνολο των ακινήτων.
Στους οικισμούς Αγία Κυριακή και Γέφυρα Μονεμβασίας έχει κατασκευαστεί αποχετευτικό δίκτυο και έχει καλυφθεί περίπου το 80% των ακινήτων.
Για την άμεση κάλυψη των ακινήτων που βρίσκονται εντός ορίων των δύο οικισμών σύμφωνα με αυτοψία που διενεργήθηκε από την τεχνική υπηρεσία απαιτείται πίστωση 12.000ν ευρώ με την οποία θα καλυφθούν οι εργασίες κατασκευής αποχετευτικού δικτύου στις παρακάτω θέσεις :
1)   Από ξενοδοχείο «Κλέλια» μέχρι οικία Βενετίας Αμπέρτου
2)   Δρόμος προς οικία Νικολάου Βλάχου
3)   Δρόμος προς οικία Παράσχου
4)   Δρόμος προς οικία Παπαγεωργίου (Αγία Κυριακή) 
Η πίστωση θα προέλθει από το αποθεματικό κεφάλαιο του προϋπολογισμού.
·         ΨΗΦΙΣΗ ΠΙΣΤΩΣΗΣ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Όπως γνωρίζετε ο Δήμος μας αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών λόγω της ύπαρξης της Βυζαντινής Καστροπολιτείας της Μονεμβασιάς η οποία διατηρεί αναλλοίωτη την φυσιογνωμία της στο πέρασμα των αιώνων και αποτελεί αντικείμενο θαυμασμού των πολυάριθμων επισκεπτών. Παράλληλα δε, το γεωγραφικό ανάγλυφο της περιοχής το οποίο αποτελείται από μια μεγάλου μήκους παραλιακή ζώνη με πεδινή ακτογραμμή και ενδοχώρα με θέα το Κάστρο της Μονεμβασιάς αποτελεί ραγδαία αναπτυσσόμενη περιοχή με όλους τους περιβαλλοντικούς κινδύνους που προκύπτουν από την ανάπτυξη αυτή.
Μεγάλος αριθμός φορέων, συλλόγων και δημοτών έχουν εκφράσει την ανάγκη για πληρέστερη περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των κατοίκων της περιοχής μας την δεδομένη χρονική στιγμή που σε πανελλήνιο και παγκόσμιο επίπεδο τα θέματα της προστασίας του περιβάλλοντος βρίσκονται στην πρώτη γραμμή ενδιαφέροντος. Μετά από επανειλημμένες συσκέψεις με την συμμετοχή στελεχών του Δήμου αιρετών και υπαλλήλων με αντικείμενο την ανάπτυξη δραστηριοτήτων στον τομέα της ενημέρωσης προτείνουμε τα εξής: Την πρόσκληση ενός περιβαλλοντολόγου με ειδίκευση την ανάπτυξη δράσεων για την προστασία του περιβάλλοντος και την διαδικασία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των δημοτών μέσω της διοργάνωσης εκδηλώσεων – ομιλιών στην έδρα, σε κάθε Τοπικό Διαμέρισμα του Δήμου, στα σχολεία του Δήμου αλλά και την κατά το δυνατόν ενημέρωση των δημοτών με επισκέψεις στους χώρους εργασίας και σε κάθε σπίτι.
Η ενημέρωση θα περιλαμβάνει αφενός τις συνέπειες στο περιβάλλον που προκύπτουν από την καθημερινή δραστηριότητα των δημοτών (με την προβολή σχετικών βίντεο), οδηγίες για τις καθημερινές δραστηριότητες κάθε πολίτη ώστε να είναι φιλικές προς το περιβάλλον, οδηγίες για τον τρόπο διαχείρισης των οικιακών και επαγγελματικών αποβλήτων ώστε να δημιουργείται περιβαλλοντική επιβάρυνση καθώς και την επεξεργασία ενός προγράμματος που θα είναι δυνατόν να υλοποιηθεί από τον Δήμο μας. Επίσης, θα περιλαμβάνει δενδροφυτεύσεις, καλύτερη οργάνωση περισυλλογής των απορριμμάτων, σύστημα συγκέντρωσης και αποκομιδής των απορριμμάτων σε ευαίσθητες περιοχές του Δήμου μας όπως το Κάστρο της Μονεμβασιάς, η παραλιακή ζώνη και το κέντρο κάθε οικισμού με αποτέλεσμα την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.
Στις παραπάνω δράσεις ο περιβαλλοντολόγος θα συνεργαστεί με στελέχη του Δήμου μας και με εθελοντικούς δημότες που έχουν δηλώσει ενδιαφέρον να συμμετέχουν σε δραστηριότητες που αφορούν το περιβάλλον.          
·         ΑΠΟΔΟΧΗ 70.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΓΗΠΕΔΟΥ»
Θέτω υπόψη του συμβουλίου το υπ’ αρίθμ. 41078/03-09-2009 έγγραφο του Υπουργείου Πολιτισμού με το οποίο εγκρίνεται η διάθεση πίστωση 70.000 ευρώ με τίτλο «Ολοκλήρωση του ποδοσφαιρικού γηπέδου στο Δήμο Μονεμβασίας». Σύμφωνα με την εισήγηση της τεχνικής υπηρεσίας για την ολοκλήρωση και λειτουργία του ποδοσφαιρικού γηπέδου σύμφωνα με τις προδιαγραφές που πρέπει να έχει ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο για να πληρεί τους όρους καλής και ασφαλούς λειτουργίας θα πρέπει να γίνουν άμεσα οι εξής εργασίες:
1)   Κατασκευή στηθαίου αντιστήριξης στην ανατολική πλευρά του γηπέδου το οποίο θα συγκρατήσει το χωμάτινο όγκο βάσης του γηπέδου το οποίο γνωρίζετε ότι έχει κατασκευαστεί με φερτά υλικά
2)   Κατασκευή ξύλινης εξέδρας 500 θέσεων στην Νότια πλευρά του γηπέδου
·         ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΦΩΤΙΣΤΙΚΩΝ 28.000 ΕΥΡΩ
Με βάση την υπ’ αριθμ. 167/2009 Απόφαση του Δ.Σ. τροποποιήθηκε το 35% του προγράμματος ΘΗΣΕΑΣ και εντάχθηκε η προμήθεια φωτιστικών σωμάτων πίστωσης 28.000 ευρώ τα οποία προβλέπεται να καλύψουν τις ανάγκες του οικισμού Γέφυρας μετά την ολοκλήρωση του έργου από την Δ.Ε.Η. για υπογειοποίηση του ηλεκτρικού δικτύου στον οικισμό Γέφυρας.
Με την παρούσα απόφαση ζητάμε από την Τ.Υ.Δ.Κ. την σύνταξη τεχνικών προδιαγραφών για την ολοκλήρωση της προμήθειας. Θα προτείνω τα ανωτέρω φωτιστικά σώματα να είναι κατασκευασμένα από υλικό κράμα σιδήρου «μαντέμι».
·         ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ (ΑΕΡΙΣΤΗΡΩΝ) ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ 90.000 ΕΥΡΩ
Στην 167/2009 απόφασή μας περί τροποποίησης του 35% του προγράμματος ΘΗΣΕΑΣ αποφασίσαμε την προένταξη στο πρόγραμμα της προμήθειας μηχανημάτων (αεριστήρων) για τον βιολογικό καθαρισμό συνολικής πίστωσης 90.000 ευρώ. Στη συνέχεια η απόφαση μας εγκρίθηκε από την τεχνική επιτροπή Νομού Λακωνίας και εν τέλει προεντάχθηκε στο πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ.
Με την παρούσα απόφαση ζητάμε από την Τ.Υ.Δ.Κ. την σύνταξη τεχνικών προδιαγραφών για την ολοκλήρωση της προμήθειας. Θα προτείνω τα ανωτέρω μηχανήματα (αεριστήρες) σύμφωνα με τις οδηγίες του ειδικού συμβούλου του Δήμου για την λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού Γεώργιου Λαζαρά να είναι τα εξής:
·         ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΕΥΧΩΝ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΜΕΛΕΤΗ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ, ΤΡΟΧΑΛΙΑ, ΞΙΦΙΑΣ, Τ.Δ. ΝΟΜΙΩΝ»
Στην 183/2009 απόφασή μας περί τροποποίησης του 35% του προγράμματος ΘΗΣΕΑΣ αποφασίσαμε την προένταξη στο πρόγραμμα της προμήθειας με τίτλο «Μελέτη αποχετευτικών δικτύων Αγίας Παρασκευής – Τροχάλια – Ξιφιάς του Τ.Δ. Νομίων» συνολικής πίστωσης 22.000 ευρώ. Στη συνέχεια η απόφαση μας εγκρίθηκε από την τεχνική επιτροπή Νομού Λακωνίας και εν τέλει προεντάχθηκε στο πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ.
Η ανωτέρω μελέτη θα περιλαμβάνει μελέτη κατασκευής αποχετευτικού δικτύου με όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές για την καλή λειτουργία του στο σύνολο των οικισμών Αγίας Παρασκευής – Τροχάλια – Ξιφιάς του Τ.Δ. Νομίων.
Την υλοποίηση της μελέτης την θεωρούμε απαραίτητη επειδή οι παραπάνω οικισμοί ανήκουν σε μία ραγδαία αναπτυσσόμενη περιοχή με μεγάλο αριθμό νέων ακινήτων κάθε έτος και παράλληλα αποτελούν μία ευαίσθητη περιβαλλοντικά παραλιακή ζώνη απέναντι από το Κάστρο της Μονεμβασιάς.
·         ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΜΟΝΟΠΑΤΙΩΝ ΚΑΣΤΡΟΥ» ΠΙΣΤΩΣΗ 70.000 ΕΥΡΩ
Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου  αποδεχτήκαμε πίστωση 70.000 ευρώ από το πρόγραμμα ΕΤΕΡΠΣ  και ζητήσαμε την σύνταξη μελέτης για την ανάπλαση μονοπατιών του Κάστρου.
Οι εργασίες περιλαμβάνουν κατασκευή και επιδιόρθωση λιθόστρωτων καλντεριμιών από την πλατεία του Ελκόμενου μέχρι την Χρυσαφίτισσα
Καθώς και στα καλντερίμια που οδηγούν από το κεντρικό καλντερίμι στο δρόμο προς πάνω Κάστρο. Η μελέτη περιλαμβάνει πλακόστρωση  και θα χρησιμοποιηθούν πέτρες που υπάρχουν στο Κάστρο της Μονεμβασιάς.
·         ΑΠΟΔΟΧΗ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΕΛΚΟΜΕΝΟΥ»
Σας γνωρίζω ότι με το υπ’ αριθ. 29961/15854/1.10.2009 έγγραφο της Περιφέρειας Πελοποννήσου Διεύθυνσης Σχεδιασμού και Ανάπτυξης μας έγινε γνωστή η οριστική ένταξη του έργου «Ανάπλαση πλατείας Ελκομένου» η οποία περιλαμβάνει πλακόστρωση της πλατείας σύμφωνα με την μελέτη της Τ.Υ.Δ.Κ. Λακωνίας η οποία έχει εγκριθεί από την 5η Εφορεία Αρχαιοτήτων αρμόδια για κάθε έργο στο Κάστρο της Μονεμβασίας.





 







Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009

Δημοτικό Συμβούλιο Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΝΟΜΟΣ  ΛΑΚΩΝΙΑΣ                               Μονεμβασία  09-10-2009
ΔΗΜΟΣ  ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ                        Αριθ. Πρωτ.  6174
------------------------------------------------
Ταχ. Δ/νση : Μονεμβασία
Πληροφορίες : Ανδρέας Κρητικός
Τηλ - FAX 2732 0 61111  62110
Ταχ.Κώδ.  : 230.70

Π  Ρ  Ο  Σ  Κ  Λ  Η  Σ  Η
*******************************
Π  Ρ  Ο  Σ
****************
1. Νεκτάριο Μαστορόπουλο του Μιλτιάδη, Δήμαρχο Μονεμβασίας
2. Χριστάκο Σταύρο του Ηλία, Αντιδήμαρχο  
3. Μάρκο Αναστάσιο του Ιακώβου, Αντιδήμαρχο
4. Λεκάκη Ιωάννη του Αλεξάνδρου, Αντιδήμαρχο
5. Παπαδάκη Γεώργιο του Παναγιώτη, Δημοτικό Σύμβουλο
6. Τσιριγώτη Σαράντο του Γεωργίου, Δημοτικό Σύμβουλο
7. Μακράκο Νικόλαο του Ευαγγέλου, Δημοτικό Σύμβουλο
8. Ανδρεσάκη Ελευθέριο του Ανδρέα, Δημοτικό Σύμβουλο
9. Γεώργα Παντελή του Δημητρίου, Δημοτικό Σύμβουλο
10. Βλαχοπανάγο Σταμάτιο του Παναγιώτη, Δημοτικό Σύμβουλο
11. Ψυχογυιό Παναγιώτη του Σταματίου, Δημοτικό Σύμβουλο
12. Αγγελάκο Κωνσταντίνο του Αντωνίου, Δημοτικό Σύμβουλο
13. Δούβρη Δημήτριο του Σαράντου, Δημοτικό Σύμβουλο

Προέδρους Τοπικών Συμβουλίων.
1. Γεώργας Ιωάννης του Νικολάου, Αγγελώνας
2. Παπαδάκης Κωνσταντίνος του Νικολάου, Αγίου Δημητρίου 
3. Χαραμή Ευφροσύνη του Παναγιώτη, Αγίου Ιωάννη 
4. Μπίλιας Γεώργιος του Ιωάννου, Αγίου Νικολάου 
5. Νιάκολας Δημήτριος του Γεωργίου, Βελιών 
6. Ραμάκης Κωνσταντίνος του Διονυσίου, Κουλεντίων 
7. Τσιγκούνης Κωνσταντίνος του Γεωργίου, Λιρών 
8. Κουτσανδρέας Αναστάσιος του Θεοδώρου, Νομίων 
9. Κληρονόμος Κωνσταντίνος του Νικολάου, Ταλάντων

Καλείστε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μονεμβασίας, που θα γίνει στις 13 Οκτωβρίου 2009, ημέρα Τρίτη & ώρα 19:00 μ.μ., στο Δημοτικό Κατάστημα, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των παρακάτω θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.

1.Σύσταση Δημοτικής Φιλαρμονικής. 
Εισηγητής  : κ. Σταύρος Χριστάκος, Αντιδήμαρχος
2. Ψήφιση πίστωσης για την προμήθεια κικλιδωμάτων στη Γέφυρα Νομίων.
Εισηγητής :κ. Σταύρος Χριστάκος , Αντιδήμαρχος
3. Έγκριση προμελέτης « Μελέτη κάτω χωρίου στα Κουλέντια».
 Εισηγητής :κ. Σταύρος Χριστάκος, Αντιδήμαρχος
4. Έγκριση προμελέτης ¨Μελέτη περιφερειακού δρόμου Αγίου Ιωάννου¨.
Εισηγητής : κ. Σταύρος Χριστάκος, Αντιδήμαρχος
5. Προμήθεια χώματος για την επίστρωση γηπέδου Νομίων – Αναμόρφωση προϋπολογισμού (15.000,00) €.    
Εισηγητής : κ. Σταύρος Χριστάκος, Αντιδήμαρχος 
6. Έκτακτες εργασίες για την αποκατάσταση δρόμου προς Λαχανιά (6.900,00) €. 
Εισηγητής : κ. Σταύρος Χριστάκος, Αντιδήμαρχος 
7. Επέκταση αποχετευτικού  δικτύου στην Μονεμβασία, αναμόρφωση προϋπολογισμού.
Εισηγητής : κ. Σταύρος Χριστάκος, Αντιδήμαρχος 
8. Σύνταξη τεχνικών προδιαγραφών για την προμήθεια φωτιστικών (28.000,00) €. 
Εισηγητής : κ. Σταύρος Χριστάκος, Αντιδήμαρχος 
9. Σύνταξη τεχνικών προδιαγραφών για την προμήθεια μηχανημάτων (αεριστήρων) για το Βιολογικό καθαρισμού (90.000,00) €.  
Εισηγητής : κ. Σταύρος Χριστάκος, Αντιδήμαρχος 
10. Σύνταξη τευχών ανάθεσης μελέτης με τίτλο «Μελέτη αποχετευτικών δικτύων Αγίας Παρασκευής, Τροχάλια , Ξηφιάς, Τοπικού Διαμερίσματος Νομίων. 
Εισηγητής : κ. Σταύρος Χριστάκος, Αντιδήμαρχος 
11. Έγκριση μελέτης με τίτλο ¨Ανάπλαση πλατείας Ελκομένου ¨ ποσού (92.000,00) € - Αναμόρφωση προϋπολογισμού.
 Εισηγητής : κ. Σταύρος Χριστάκος, Αντιδήμαρχος
12. ¨Αποδοχή οριστικής ένταξης του έργου «Ανάπλαση πλατείας Ελκομένου», προϋπολογισμού (70.000,00) , από το Πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ¨.
Εισηγητής : κ. Σταύρος Χριστάκος , Αντιδήμαρχος
13. Ψήφιση πίστωσης για ενημέρωση των δημοτών για θέματα περιβάλλοντος.
Εισηγητής:  κ. Σταύρος Χριστάκος , Αντιδήμαρχος
14. Συμμετοχή στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Αναπτυξιακής Πάρνωνα – Αναπτυξιακής Ανώνυμης Εταιρείας Ο.Τ.Α. 
Εισηγητής:   κ. Δήμαρχος
15. Έγκριση πρακτικού Ν. 3/2009 της επιτροπής φορολογικών διαφορών του αιτήματος 1. κ. Βαρλοκώστα Σπυριδούλας και Ρεγγίνας, Τοπικού Διαμερίσματος Νομίων, 2. Prite Γερμανός Ράχη Ντίνας 3. αίτημα Τσιμπίδη Δημητρίου του Άγγελου.
Εισηγητής : κ. Ιωάννης Λεκάκης, Αντιδήμαρχος 
16. Καθορισμός ειδικοτήτων των εγκεκριμένων θέσεων μερικής απασχόλησης βάσει των Αποφάσεων αριθ. ΤΤ 52201/24.8.2009  και αριθ. ΤΤ54356/4.9.2009 του Υπουργείου Εσωτερικών ( με τις οποίες εγκρίθηκε το Επιχειρησιακό σχέδιο Μερικής Απασχόλησης Δήμου Μονεμβασίας αριθ. 1095/26.2.2009 ).
Εισηγητής κ. Δήμαρχος
17. Παράταση της προγραμματικής σύμβασης με την Τ.Ε.Δ.Κ. Ν. Λακωνίας για την συνδιοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων μέχρι 30.11.2009.
Εισηγητής κ. Δήμαρχος
18. Ασφάλιση του ΚΗΗ 4317 επιβατικού οχήματος τύπου Jeep.
Εισηγητής κ. Δήμαρχος
19. Τροποποίηση Τεχνικού προγράμματος για την ένταξη του έργου ¨Προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού για την αρδευτική γεώτρηση Αγγελώνας¨ - αναμόρφωση προϋπολογισμού. 
Εισηγητής  : κ. Σταύρος Χριστάκος, Αντιδήμαρχος
20. Αποδοχή όρων για τη λήψη τοκοχρεωλυτικού δανείου από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για την εκτέλεση του έργου : Επισκευή – Συντήρηση του Τουριστικού Περιπτέρου για να χρησιμοποιηθεί για την στέγαση των υπηρεσιών του Δήμου.
Εισηγητής κ. Δήμαρχος
21. Αναμόρφωση προϋπολογισμού οικον. έτους 2009.
Εισηγητής : κ. Χριστάκος, Αντιδήμαρχος
22. Συμπλήρωση της 156/2009 απόφασης του Δ. Σ. όσο αφορά το ακροτελεύτιο άρθρο, εγγραφή της ετήσιας επιχορήγησης του Δήμου ποσού (1.500,00) €, με θέμα ¨Σύσταση Σχολικής Επιτροπής Νηπιαγωγείου  Μονεμβασίας¨.
Εισηγητής : κ. Πρόεδρος.  
23. Συμπλήρωση της 84/2009 απόφασης του Δ. Σ. όσο αφορά το ακροτελεύτιο άρθρο, εγγραφή ποσού (30.000,00) €, με θέμα «Σύσταση ΔΕΥΑΜ, Δήμου Μονεμβάσιας και παραλαβή οικονομοτεχνικής μελέτης».
Εισηγητής : κ. Πρόεδρος.  




Ο Πρόεδρος

       
 Ιάκωβος Γεωργουδής